Bij de cursus MLD gezichtsdrainage behandelen we het gezicht, hals, nek en schedel.

Manuele lymfedrainage (MLD) is een methode waarbij met verschillende handgrepen invloed wordt uitgeoefend op het lymfatisch systeem. De handgrepen worden anders uitgevoerd dan de handgrepen van de klassieke massage; onder andere is de druksterkte lager. Behalve het effect op het lymfatisch systeem geeft de rustige benadering een ontspannend effect. Manuele lymefdrainage heeft een positieve werking bij het herstel.

Met behulp van de manuele lymfedrainage technieken leer je specifiek de afvoer van (weefsel)vocht te bevorderen, zonder dat de filtratie van bloed toeneemt. Bij de reguliere massagetechnieken worden beide stromen wel aangezet, maar dat levert niet voldoende drainage op.

Manuele lymfedrainage verbetert niet alleen de afvoer van afvalstoffen, maar het bevordert ook de cel vernieuwing en stimuleert de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes.
Lymfedrainage wordt vaak toegepast op plekken waar zich te veel afvalstoffen bevinden. De afvalstoffen kunnen niet goed worden afgevoerd. Bij een manuele lymfedrainage draait het vooral om rustige en zachte aanrakingen. De masseur past een techniek toe, waardoor de lymfeklieren worden gestimuleerd en vocht en afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Lymfedrainage van het gezicht, hals, nek en schedel kan hulp bieden bij:

  • hoofdpijn
  • migraine
  • (chronische) verkoudheid
  • verstoppingen van de bijholtes
  • voorhoofdsholteontsteking (sinusitis)
  • reiniging van het lymfesysteem
  • slapeloosheid
  • vermoeidheid
  • stress

Bij een verminderde lymfe afvoer kan de druk in de bijholten toenemen door het aanwezige vocht. De toename van het vocht in de holte in het voorhoofd en bij de neusholten kan ontstekingsklachten en hoofdpijn veroorzaken. Ook kunnen onzuiverheden van de huid optreden in de vorm van acne, wallen onder de ogen of een bleek gezicht. Vermoeidheid, rimpels en verminderde elasticiteit van de huid kunnen hierdoor het resultaat zijn. Ook chronische vermoeidheid kan (mede) veroorzaakt worden door een vertraagde lymfe afvoer.
Door het toepassen van manuele lymfedrainage zal het vocht uit de holten verdwijnen, waarbij ook de klachten zullen afnemen en eventueel verdwijnen.
Manuele lymfedrainage activeert het vegetatieve zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel zorgt voor regeneratie en ontspanning in het gezicht en de gebieden eromheen. Het kan stress gerelateerde klachten verminderen en het zal de slaapkwaliteit verbeteren en kan zelfs een hoge bloeddruk verlagen.

MLD gezichtsdrainage lessen

De cursus MLD gezichtsdrainage bestaat uit 1 dag van 10.00 tot 17.00 uur.

MLD gezichtsdrainage kosten

Cursuskosten: € 150,00 Excl. 21% BTW per persoon.

Bij het cursusgeld zijn inbegrepen:

  • Het certificaat van deelname

Als je de cursus hebt gevolgd dan ontvang je het certificaat van MLD gezichtsdrainage van Atria Opleidingen.

Zoeken